Mediation

Bij de traditionele manier om geschillen op te lossen neemt elke partij zijn of haar eigen advocaat, duurt de gehele procedure erg lang en is daardoor ook kostbaar. Uiteindelijk doet de rechter een alles of niets uitspraak.

In het familierecht (echtscheiding, erfenis) wordt Mediation al vaak met succes toegepast.

Bij geschillen tussen zakelijke partners of geschillen met de belastingdienst wordt Mediation echter nog niet veel ingezet. Terwijl juist ook in deze kwesties Mediation tot een voor beide partijen bevredigende oplossing kan leiden.

Dat is ook het kernpunt van Mediation: op basis van vrijwilligheid en strikte geheimhouding komen partijen onder begeleiding van de Mediator gezamenlijk tot een eigen oplossing.

De Mediator zorgt er voor dat het mediationproces goed verloopt en geeft beide partijen voldoende mogelijkheden hun standpunten en meningen naar voren te brengen.

De fiscale kennis en jarenlange ervaring van André van der Velde zorgt er dan voor dat de gekozen oplossing ook fiscaal een juiste oplossing is, en dat een teleurstelling vanwege onverwachte belastingheffingen of boetes wordt voorkomen.

Wilt u onderzoeken of Mediation voor een bepaalde kwestie een oplossing kan zijn, neem dan contact met ons op.

mr. André van der Velde is lid van de Vereniging voor Fiscale Mediation VFM.